Årgång 19 - Januari | Februari 2024  
─── PANORAMA ───
Naken bangolf, nakenkino

Naturismen i Norge är på G. Det är mycket aktiviteter som vi kan läsa om i Naturistnytt, som är sambunden med SNF-tidskriften Tillsammans.

Nakengolf. – Det är fråga om bangolf, så här års i inomhuslokaler. Flera norska föreningar har ordnat sådant spel.

Oslo Naturistforening, som 2023 firade 60 år, hade mycket att erbjuda. Nakenvandring har arrangerats under flera år. I august1 2023 var man ute i terrängen vid Harestua, norr om Oslo.

Jubelåret 2023 borde dock uppmärksammas, tyckte Osloföreningen. Vi ønsket å skrive norgehistoria å arrangere nakenkino! Lillestrøm bibliotek hade en lämplig lokal. Filmen var en naturistfilm från Belgien, De Patrick, som utspelar sig på en naturistcamping. (2019). Man satt fram 20 stolar, osäkert om det skulle bli någon succé. Men uppslutningen blev god, 41 personer, nästan alla valde naturdräkten, rummet var smekkfullt.

Tidningarna skrev om nakenbion och TV2 lade ut ett inslag på TikTok.

Trailer: IMDB
Tyska förbundet 75 år

DFK, det tyska naturistförbundet, har hösten 2023 firat 75 års jubel.

Festakten ägde rum 31augusti på Rosenfelder Strand vid Östersjön.

Nakendagar för kvinnor på FKK camping am Rätzsee
1-5 maj 2024 inbjuds naturistkvinnor till ett särskilt arrangemang på FKK Camping am Rätzsee. - Aroha Fitness-Tanz, Aerobic, Hula Hoop und Faszienyoga

- Profi-Fotoshooting „Die Rätzseeköniginnen“
- Wildkräuter-Wanderung und Koch-Event
- Genuss, Wellness und Zusammensein
- Sternenhimmel und Lagerfeuer am Rätzseeufer.

DFK.org

Video från Rätzsee
Inte bara jultomten är naken

Frankrikes naturistförbund har haft en fototävlan med julfoto. Enligt hemsidan har det kommit in en hel del bidrag:

Julfoton

Naturister på museum för samtida konst i Lyon

Ett klädfritt besök på museet ordnades 27 april 2023. Temat var ”Inkarantioner” och kroppsbilderna var ordnade i två avdelningar med bakgrund i olika filosofiska uppfattningar.

Två tredjedelar av de nakna besökarna var organiserade naturister medan en tredjedel var ”nya naturister”. 69 % kom från Rhone (departementet där Lyon är huvudstad), 14% från Isère, 4 från Ain, övriga från övriga Frankrike samt 2 belgare. Könsfördelning: Kvinnor 24% och män 75%. Åldersfördelning: 18-24 år 27%, 25-29 år 11%, 30-39 år 8% , 40-49 år 16%, 50-59 år 15% och över 60 år 21%.

Bilder finns på franska förbundets webb:
Franska Naturistförbundet
Naturister på arkeologiskt museum

Ett museum i Katalonien inbjöd naturister att bära naturistklädsel under en guidad tur, 90 min lång.

När man är lika naken som de antika skulpturerna får man en bättre förståelse för kulturen, menade de ansvariga. Och de nakna besökarna höll med.

Källa: Barcelona Museum
Nytt naturisthotell på Rhodos

På västra kusten, 6 km från Rhodes International Airport, finns nu ett nytt naturisthotell vid stranden. Avståndet till Rhodos stad är 17 km, bussförbindelse finns. Viva Tourismo Resort är namnet, ägarna har 10 års erfarenhet i naturistbranschen.

Viva Tourismo
Laglig nakenhet i Nevada City

Nevada City, en liten stad i Kalifornien, med 3 000 invånare, är det lagligt att vara naken i offentligheten . Detta är resultatet av en lobby-kampanj som bedrivits under lång tid.

Dock finns fortfarande en del medborgare i staden som motsätter sig det liberala lagförslaget. Och argumenten för fortsatt lagföring av nakna personer är inte särskilt trevliga: ”Det är ändå bara fula människor som är nudister, inga snygga typer”.

Källa: Fazzler.com
Nelson Sun Club på norra Sydön

I Nya Zeeland, där det nu är sommar, finns 26 föreningar med egna maturistområden och två klubbar som ordnar utflykter till olika naturistområden. Dessutom en stor naturistcamping, Katikati Naturist Park och Mapua Leisure Park som är clothing optional under två månader av året.

Nelson Sun Club har varit länge på banan har firat sitt 50 års jubileum.

Området ligger i vindistrikten söder om staden Nelson på norra delen av Sydön. Många medlemmar bor stadigvarande på området. Det finns även en golfbana med nio hål.

Källa: Nelson Naturally
INF: simgala i Serbien

Tävlingen arrangerades av Serbiens naturistförbund i Belgrad – för andra året i rad. 14 länder var representerade, 88 tävlande, 153 deltagare allt som allt.

Den tyska delegationen åstadkom – även denna gång – den bästa medaljskörden, 61 medaljer totalt. Italienarna var 2:a och britterna på tredje plats.Till toppen av sidan
© Naturisten 2024