Årgång 19 - Julii | Augusti 2024  
─── KULTUR ───
Ut i skogen ska vi gå!

Danske Naturister, det nya framåtblickande naturistförbundet i vårt södra broderland, vill synliggöra naturismen och visa framfötterna.

Torben Larsen har varit formand, som det heter i Danmark, sedan 2018. På DN:s generalförsamling 25 maj blev han återigen omvald.

Han skriver i sitt informationsbrev till medlemmarna:
Jag har alltid sagt att min ambition som ordförande är att pröva nya vägar för att normalisera nakenheten, den ”naturliga nakenheten”.

Han har i flera år drivit samtalsprojekt där han bjudit in till samtal om naturismen. Och han har personligen gått med i de nakenvandringar som DN anordnat.

Vandringarna kommer nu att fortsätta. Och han vill förlägga vandringarna till Hareskogen i Ballerup, nära centrala Köpenhamn. Där kan man vänta sig att möta fler textila vandrare än i Bidstrup som ligger längre bort från huvudstaden.

Hareskogen är statlig mark, här är det helt lagligt att praktisera naken rekreation, enlig de danska myndigheterna.

Ett problem är att så många naturister inte vill vara med på nakenvandring eftersom man kan möta textilare; man er bange for at støde nogen som han skriver i sitt brev. Han uppskattar att bara två procent av naturisterna ställer upp och han manar oss att anmäla oss till kommande vandringar i DN:s regi.

Icke för att provocera … utan för att leva upp till ambitionen att normalisera den naturliga nakenheten. Det är inte nog, att tala om, och skriva om, detta. Bara exemplets makt kan göra skillnad!Till toppen av sidan
 
© Naturisten 2024